Noesis

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O jazvečíkoch a mužskej ješitnosti

    Priznám sa, nikdy som nemal jazvečíka, v podstate som mal vždy nejakého psa a skoro vždy vlčiaka. Tým nechcem znižovať kvalitu a zaujímavavosť tohto plemena, len chcem zdôrazniť našu nepripravenosť (mňa a mojej lepšej polovičky, ale v podstate skôr moju) na to čo príde. Keď sa ma môj "bývalý" kamarát opýtal či by som nechcel psa, dokonca sučku "hrubosrstého jazvečíka" myslel som si, že si zo mňa robí srandu. Nakoľko bývame v paneláku tak vzhľadom na "veľkosť" a "spratnosť" tohto psa som splnil želanie mojej manželky. Priznám sa veľmi sa mi to nepozdávalo, ja ktorý som vždy vlastnil krásneho vlčiaka, vždy za každých okolností vzbujúceho vo svojom okolí náležitý rešpekt, som mal chodiť venčiť malé strapaté čudo s hysterickými sklonmi. Priznám sa, že to čo ma prvé napadlo bolo; "môj image je v keli". Mužská ješitnosť je nekonečná! Ale ako to už v živote býva "všetko je inak". Priznám sa, toľko oddanosti a dokonca žiarlivosti na moju osobu som nečakal. Jazvečík je pes, ktorý má tendenciu zľahčovať životné situácie, nech sa týkajú čohokoľvek. V podtate Vám pomáha "prežiť" v tomto hektickom a odosobnenom svete.  Je veľmi zaujímavé, aký má taký malý tvor vyhranený názor na niektorých ľudí, ktorých Vy "nemáte rád", ale to čo ma najviac prekvapuje je absolútna oddanosť človeku, ktorého zbožňuje. Žijeme v svete, ktorý je veľmi zložitý a musím povedať aj veľmi neúprimný, (nebudem sa teraz zamýšať nad tým prečo to tak je). Medziľudské vzťahy sú podľa mojich subjektívnych skúseností, na veľmi zlej úrovni. Možno to súvisí s určitou oponáhľanosťou dnešného sveta, v ktorom nie je absolútne čas na to aby ľudia "košatili vzťahy". Jednoducho človeka poteší keď vidí trochu nefalšovanej lásky, úprimnej spontánnosti a nemusí sa zamýšlať nad tým, či je niekto naozaj rád, že Vás "zase" vidí.

    Pri "brouzdání" po NETE som sa dostal, k zaujímavej charakteristike jedného majiteľa jazvečíkov, ktorú s potešením uverejňujem:

1. Pes nesmie do domu. 2. Dobre, pes môže do domu, ale iba do vyhradených priestorov. 3. Pes môže do všetkých miestností, ale nesmie se dotýkať nábytku. 4. Pes môže iba ku starému nábytku. 5. Tak dobre, pes môže na nábytok, ale nesmie spať s ľuďmi v posteli. 6. OK, pes môže do postele, ale iba keď mu to dovolíte. 7. Pes môže do postele keď si spomenie, ale nesmie pod prikrývku. 8. Pes môže pod prikrývku, keď je pozvaný. 9. Pes môže spať pod prikrývkou každú noc. 10.Ľuďia sa musia psa opýtať, keď s ním chcú pod prikrývku. 11.V noci môže byť s človekom pod prikrývkou iba jeden pes. 12.Dobre, tak teda dvaja psi, ale nikdy viacej. 13. No... Pri ktorom bode ste vy?

Prajem všetkým pekný, veselý a úrimný deň, Noesis


Príroda | stály odkaz

Komentáre

  1. psy su nase protajsky
    pes je obrazom svojho pana, tak je to aj u mna. kazdy sa prejavuje svojou povahou a je uzasne vidiet ako vas vas psik obdivuje a ma rad. smeje sa, smuti, presne ako clovek.
    vypocuje vas a neskace vam do reci. pri vychadzkach vam ukaze viac ako by ste boli sami schopni zbadat a zazit.
    a v neposlednom rade vas aj zblizuje s okolim.
    publikované: 18.05.2005 17:34:26 | autor: yetti (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014